Od začátku srpna jsou modré zóny platné v dalších několika částech Brna, např. v Králově Poli, kde platí převážně zóny C, pouze zóna kolem Dřevařské ulice je v zóně B. Do konce roku se plánují ještě dvě další rozšíření. Kdy a kde to bude?

Modré zóny jsou v Brně již 2 roky. Vznikly především proto, aby se vytvořilo více parkovacích míst pro rezidenty. Modré zóny jsou rozděleny do 3 cenových pásem (A, B a C). Pásmo A slouží pro parkování pouze s dlouhodobým oprávněním, pásmo B je platné na 24 hodin za 30 Kč/h přičemž 1. hodina je zdarma, pásmo C platí pouze v době od 17 do 6h ráno, cena 20 Kč/h a taktéž jako u pásma B je první hodina zdarma.

Od 5. října 2020 se modré zóny rozšíří v další části a to v centru města v oblastech kolem ulic Špitálka, Trnitá a Zborovská. Od 16. listopadu pak přibydou kolem ulic Žižkova, Chodská a Rybářská. Tyto oblasti budou patřit do zóny C, kde bude parkování regulováno pouze od 17h do 6 hodiny ranní.

Co se týče plateb pro rezidenty, platí za první auto 200 Kč, za druhé už 8 000 Kč a za každé další cenu 12 000 Kč za rok. Abonenti pak za první auto platí 4 000 Kč a za každé další 18 000 Kč za rok.

Zdroje:

https://bit.ly/33eGmH3
https://bit.ly/3bPhXvS
https://bit.ly/3hgHzmr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *